Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) véglegesítette a női olimpiai selejtezőtornák csoportbeosztását és programját, ennek alapján a magyar válogatott a francia, a japán és a kongói csapattal mérkőzik majd Nimes-ben, március 28. és 30. között.

Korábban úgy volt, hogy a házigazdák és a magyarok mellé ebbe a kvartettbe az ázsiai kontinentális selejtező harmadik, illetve az afrikai viadal második helyezettje kerül, de Ázsiában - a nemzetközi, illetve a kontinentális szövetség vitája nyomán - torna helyett csupán egyetlen mérkőzésre került sor, vagyis nem volt harmadik helyezett. Így az azon a találkozón vesztes japánok utaznak Nimes-be, s a három csapathoz az afrikai második Elefántcsontpart helyett a harmadik helyezett Kongó csatlakozik.

A kvartettből az első kettő utazhat a pekingi olimpiára.

A III. csoport programja:
március 28., péntek: Magyarország-Kongó Franciaország-Japán
március 29., szombat: Japán-Kongó Franciaország-Magyarország
március 30., vasárnap: Japán-Magyarország Kongó-Franciaország

Az I. csoportban (Lipcse) Németország, Spanyolország, Svédország és Kuba, a II. kvartettben (Bukarest) pedig Románia, Horvátország, Elefántcsontpart és Lengyelország szerepel.

Az ötkarikás torna résztvevője már a rendező Kína, a világbajnok Oroszország, illetve a kontinenselső Norvégia, Angola, Koreai Köztársaság és Brazília.