Zsűritagok a Társulatról

Vágólapra másolva!
A Társulat, az István a király jubileumi előadásának szereplőválogató televíziós műsorában szombaton este a 24 döntőbe jutott versenyző közül tizenketten mutatkoznak be, s ketten búcsúznak el a további versenytől. A zsűri tagjai szerint számos váratlan helyzetet hozhatnak a következő hetek.
Vágólapra másolva!

A döntő első adásában magyar slágereket kell énekelnie a versenyzőknek. Szikora János, a zsűri elnöke, a rockopera rendezője elmondta, hogy a döntő mezőnyét nem erősorrend alapján osztották ketté. A zsűri szeretné a döntő végéig megőrizni a nyitottságát, különben a játék elveszítené a belső izgalmát, amit kezdettől fogva hordozott. Sokféle tehetséggel találkoztak a versenyben, állandóan változnak maguk a szereplők, változnak a döntések, a döntések melletti érvek. Leszögezte, hogy nincs semmiféle előzetes elképzelés arról, hogy kik játszhatják a rockopera fő szerepeit.

Kocsák Tibor, a Madách Színház zenei rendezője szerint a döntőben inkább speciális feladatokat kapnak majd a versenyzők. Számukra speciális feladat a magyar slágerek előadása is mai köntösben, hiszen nem slágerénekesek. Saját maguknak kell másképpen felépíteni ezeket a dalokat a szövegből kiindulva. A korábbi szériában látott műhelygyakorlat mostantól nem a tévé nyilvánossága előtt zajlik majd. Ő elsősorban zenészfüllel hallgatja ezeket a produkciókat, arra kíváncsi, a hang hogyan kapcsolódik a szerephez. Úgy vélte, sikerült jó csapatot kiválasztani a döntőre.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház új igazgatója is megerősítette, hogy a döntő mezőnyének kettéválasztása nem erősorrendet jelent. Szombaton egy fiú és egy lány elbúcsúzik, azon belül bármi megtörténhet. Olyanokat keres a zsűri, akiknél az énekesi és a színészi képességek egyformán erősek, de úgy vélte, most az énekesi oldal az erősebb.

Keveházi Krisztina táncművész, koreográfus szerint a szereplőjelöltek színpadi mozgása nagyon sokat fejlődött a sorozat kezdete óta. Nagy meglepetésekre számít már a döntő első adásában is. Mint mondta, reméli, nagyon fogják élvezni a feladatukat és nem izgulnak majd túlságosan. Az átütő tehetségek nagyon jól táncolnak - tette hozzá.

Novák Péter színházi rendező, koreográfus elmesélte, két és fél három hete segíti A Társulat versenyzőit. Alázatos, lelkes társasággal találkozott. Nagy kérdés, hogy az izgalom, a drukk, mennyiben befolyásolja majd a versenyzők teljesítményét, akik között "csodálatos amatőrök" is vannak.