Vágólapra másolva!
Véget ért egy korszak: nem indul a 2010-es vancouveri téli olimpián a magyar bobcsapat. Ezt Gyulai Miklós volt atléta és bobos, az együttes vezetője nyilatkozta az MTI-nek.

"Már sem idővel, sem energiával nem bírnánk a felkészülést. Ráadásul annyira megszigorodtak a kvalifikációs feltételek, hogy egyáltalán nem biztos, képesek lennénk bekerülni az olimpiai 26 csapatos mezőnybe. A mi brigádunk befejezte a bobozást, pedig még többen közülünk el tudják magukat képzelni a pályán" - mondta Gyulai Miklós, az első magyar sportoló, aki nyári és téli ötkarikás játékokon is szerepelt. Jelenleg ő a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke és testvére, Márton a MASZ frissen kinevezett főtitkára. Édesapjuk, Gyulai István legendás televíziós személyiség, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori főtitkára.

"Mások nyugodtan szembenézhetnek a kihívásokkal. Most áruljuk a kettes- és négyesbobunkat, ezen kívül van egy 100 méter hosszú tolópályánk és edzőbobunk. Ha valaki kedvet érez, van elég ideje, energiája és pénze, segítünk neki. Meg van az infrastruktúránk és nemzetközi kapcsolatrendszerünk ehhez. 1993-ban egy innsbrucki iskolában kezdtünk, ott szereztünk licencet, és most befejeződött ez a korszak" - tette hozzá Gyulai Miklós.

A Paprika Bob Club legjobb olimpiai helyezése a 23. volt, amelyet a négyes ért el Salt Lake Cityben 2002-ben.

A magyar bobosok eddigi olimpiai szereplései:
1994, Lillehammer: 28. hely (Nicholas Frankl, Gyulai Miklós)
1998, Nagano: 24. hely (Nicholas Frankl, Gyulai Miklós, Pallai Péter, Pintér Bertalan, Zsombor Zsolt)
2002, Salt Lake City: 23. hely (Nicholas Frankl, Gyulai Márton, Pallai Péter, Pintér Bertalan, Zsombor Zsolt)
2006, Torino: 24. hely (Gyulai Márton, Kürtösi Zsolt, Margl Tamás, Pintér Bertalan, Horváth Gergely)