Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint soha többet nem szabadna futballoznia Martin Taylornak, aki szombaton eltörte játékosa, Eduardo lábát.

A brazil születésű horvát támadóba a Premier League 27. fordulójának nyitómérkőzésén a harmadik percben szállt bele a hazai pályán játszó Birmingham City védője, akit a játékvezető azonnal kiállított.

"Ez egy szörnyű belépő volt, úgy vélem, Taylornak soha többet nem szabadna játszania. Nincs helye a pályán" - nyilatkozott a francia tréner a Sky Sport televíziós csatornán. "Az eset egyébként beleillik abba a folyamatba, amit már régóta észlelek: ahhoz, hogy megállítsák az Arsenalt, fizikailag kell megfélemlíteni. Tudtam, hogy egy nap valamelyik játékosommal ilyesmi történik. Eduardo számára véget ért az idény."

A birminghami egyesület közleményben védte meg futballistáját. "A klubot elszomorítja a tény, hogy egy ilyen jó mérkőzést beárnyékol Eduardo súlyos sérülése. Martin Taylor ugyanakkor állítja, nem állt szándékában fájdalmat okozni és megrázta őt a sérülés súlyossága."

Alex McLeish vezetőedző rögtön a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy Taylort lesújtotta az eset. "Nem jellemző rá az ilyen szerelés, nem volt semmilyen szándékosság a mozdulatában."

A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.