Vágólapra másolva!
Rendkívül jól szerepelt Gál Róbert a 2008-as esztendő első tornászversenyén, az olimpiára készülő világbajnoki bronzérmes klasszis ugyanis megnyerte a madeirai nemzetközi viadal egyéni összetettjét, a szerenkénti fináléban korláton ezüst-, talajon pedig bronzérmet szerzett. A portugáliai városban a KSI másik versenyzője, Kállai Zoltán lovon diadalmaskodott.

Az idei év első nagy megmérettetésén Gál minden szeren kiválóan teljesített, rontás nélkül 86,4 ponttal az első helyet szerezte meg.

Az olimpikon kifejezetten elégedett volt összetett eredményével, hiszen majdnem annyi pontot szerzett, mint az olimpiai kvalifikációs vb-n, pedig most még csak az év elején járunk. A vasárnapi szerenkénti finálék során két érmes helyezése mellett gyűrűn 14,4 ponttal negyedik lett.

Kállai Zoltán lovon 14,8 ponttal győzött, míg nyújtón 13,3-mal hatodik lett. A KSI a csapatversenyben a harmadik helyet szerezte meg.

"Nagyon örülök, hogy idei első versenyemen győztem összetettben, ráadásul nem is fáradtam el nagyon. Hétfőn érkezünk haza, és teljes erőbedobással folytatom a felkészülést az olimpiára, eddig minden a tervek szerint halad" - mondta Gál.