Vágólapra másolva!
Csehországban nyitja meg következő, 2008/09-es szezonját az észak-amerikai jégkorongliga (NHL), a világ leghíresebb hokibajnoksága - erősítették meg kedden Prágában.

A New York Rangers-Tampa Bay Lightning kettős találkozóra október 4-én és 5-én kerül sor a prágai Sazka Arénában - közölte cseh illetékesekkel az NHL elsőszámú vezetője, Gary Bettman.

"Rendkívüli módon örülök, hogy sikerült megállapodnunk, s bajnokságunkat egy másik ország nézőinek is bemutathatjuk. Biztos, hogy mindenki számára nagyszerű élmény lesz" - fogalmazott Bettman.

A másfél éves tárgyalások eredményeképpen Prága nyolc olyan cseh profi jégkorongozót láthat majd, akik az NHL csillagai közé tartoznak, élükön a New York Rangers sztárjával, Jaromír Jagrral.

"Az volt a célunk, hogy két olyan csapatot hozzunk Prágába, amelyeknek minél több cseh játékosa van. Ez sikerült. Egyébként a két mérkőzés lebonyolítása teljes mértékben "importáru" lesz, mert minden úgy fog történni, mint a tengerentúlon, beleértve az ottani mazsorettek szerepeltetését is" - fejtette ki újságírók előtt Miroslav Cernosek, a Ceská Sportovní ügynökség tulajdonosa, aki a nagy érdeklődéssel várt hokimeccseket leszervezte.

A cseh rendezőnek meg kell térítenie a tengerentúli klubok teljes költségét. Cernosek szerint a két prágai mérkőzésért ügynöksége mintegy 70 millió koronát fizet az NHL-nek. Ennek fognak megfelelni a belépőjegyek árai is. A legolcsóbb 600 (6200 forint), a legdrágább pedig 6000 koronába (62 ezer forint) fog kerülni. Ennyibe kerültek egyébként a 2004-es prágai jégkorong-világbajnokság döntőjének a belépőjegyei is.

A New York Rangers-Tampa Bay kettős összecsapás jegyeit március közepén kezdik el árusítani. A meccsekre a szupermodern Sazka Aréna befogadóképessége 20 ezer nézőre lesz kialakítva. A prágai média szerint az érdeklődés már most hatalmas.

A cseh televíziók évek óta rendszeresen egyenesben közvetítik az NHL számos mérkőzését, de ez lesz az első alkalom, hogy a nagy hokidrukker csehek élőben láthatnak egy ilyen bajnoki találkozót.

A tervek szerint október 4-én és 5-én Stockholmban az Ottawa Senators és a Pittsburgh Penguins is megmérkőzik az NHL alapszakaszában.