Vágólapra másolva!
Öt év dániai légióskodás után a nyáron hazatér Valérie Nicolas, a francia női kézilabda-válogatott elsőszámú kapusa. A 33 éves klasszis jelenleg az Ikast Bordingot erősíti.

"Most az a legfontosabb, hogy a klubomban jól védjek, és a válogatottal harcoljuk ki az olimpiai szereplést, majd aztán Pekingben is szép eredményt érjünk el. Elég volt öt év Dániában, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. De már azzal is törődnöm kell, hogy mihez kezdek, ha visszavonulok, és ilyenkor már a legjobb otthon játszani" - mondta a hálóőr az egyik dán televíziónak.

A 228-szoros válogatott Nicolas 2003-ban - éppen a magyarok ellen drámai, hosszabbításos csatával - lett világbajnok, 1999-ben vb-ezüstérmes volt. Klubjaival nyert Bajnokok Ligáját, KEK-et és EHF-kupát. Háromszoros francia és kétszeres dán bajnok.

A francia válogatott a magyarral együtt szerepel az olimpiai selejtezőben. A március 28. és 30. közötti nimes-i tornán a két esélyes gárda mellett a kongói és a japán együttes lép még pályára, és a két legjobb utazhat majd az ötkarikás játékokra.