BUX: nem várható nagy mozgás

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,50 pontos emelkedéssel, 23 889,80 ponton nyitott csütörtökön. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,23 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A megkérdezett szakértők nem várnak jelentősebb árfolyammozgást a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön, a piacok a délutáni amerikai makro adatokra várnak.

Csáky Attila, az Unicredit Bank Hungary kereskedési igazgatója szerint a magyar piac az amerikai és nyugat-európai börzékkel mozog együtt, fontosabb magyar vállalati, vagy makro adat nem várható. Valószínű, hogy az európai piacokkal megegyezően a BUX is lejjebb nyit az előző kereskedési napi zárásnál, a nap végére pedig a délutáni amerikai makro adatok hatása alakíthatja az indexet.

Hasonlóan vélekedett Péter János, a KBC Securities üzletkötője is, aki szerint a korábbi napokéhoz hasonlóan alacsony forgalmú, érdektelen kereskedésre lehet számítani csütörtökön is a BÉT-en. Egyelőre nem látszik, hogy mi kelthetné fel a befektetők érdeklődését - tette hozzá.

Említést tett arról, hogy a Deutsche Bank meglehetősen rossz eredményeket közölt, kérdéses, hogy ez mennyire tükröződik majd a Magyar Telekom részvényárfolyamában. Délután az amerikai GDP és munkanélküliségi adatra figyel a piac, bár az elmúlt napokban a negatív makro adatok ellenére is erősödni tudtak az amerikai indexek - fűzte hozzá.