Bezár a vasvári cipőgyár

Vágólapra másolva!
Fél gőzzel folyik a termelés az osztrák shoe shirt csoporthoz tartozó Richter Cipő Internacional Kft. vasvári üzemében; a dolgozókat és a kisváros vezetőit egyaránt hidegzuhanyként érte a cég illetékeseinek február közepén tett bejelentése, miszerint bezárják vasvári üzemét - írja keddi számában a Vas Népe.
Vágólapra másolva!

A döntés nyomán 190 ember veszítette el egy csapásra addig biztosnak hitt munkahelyét. A cipőgyár a vasváriak mellett a hegyháti kistérség falvaiból is többeknek biztosított kenyérkereseti lehetőséget. A mintegy hatezer négyzetméter alapterületű üzem közel kétszáz dolgozója naponta kétezer pár cipőt állított elő, az üzem elsősorban ifjúsági lábbelik készítésére szakosodott, termékeik a világ számos pontjára eljutottak.

Bujtás Imre, az üzem termelési vezetője elmondta, azért döbbentette meg őket a megszűnés bejelentése, mert a megrendeléseik folyamatosak voltak, a dolgozók pedig mindig pontosan megkapták a fizetésüket.

A vasvári gyárban előre láthatólag március végéig, április elejéig folyik tovább a termelés a rendelkezésre álló nyersanyagoktól függően.

A helyi önkormányzat vezetői tárgyalásokat kezdtek a térség könnyűipari cégeivel a dolgozók esetleges foglalkoztatásáról, egyeztettek a munkaügyi központtal, mindenben igyekeznek a dolgozók mellé állni.