Vágólapra másolva!
Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) keddi bejelentése szerint a világranglistán éllovas válogatott június 4-én Mexikó ellen lép pályára. Ugyanakkor erre az időpontra volt lekötve a magyarok elleni budapesti fellépés is.

Az AFA honlapján található hír szerint Argentína két felkészülési mérkőzést játszik júniusban: 4-én San Diegóban Mexikó, négy nappal később pedig New Yorkban az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

A Magyar Labdarúgó Szövetség január 30-án jelentette be, hogy május 31-én a horvátokkal, június 4-én pedig az argentinokkal mérkőzik Várhidi Péter együttese. Február 12-én sajtótájékoztatón derült ki, hogy utóbbi meccs a Nyár a Puskás-stadionban rendezvénysorozat része lesz.

"Az MLSZ-szel azt követően állapodtunk meg arról, hogy vállaljuk a mérkőzés lebonyolítását, miután bemutattuk az argentin szövetségtől kapott, Julio Grondona elnök által aláírt visszaigazolást a meccsről. Grondona a FIFA alelnöke is, úgy gondoljuk, az ő aláírásának azért van súlya" - mondta az Argentínában tárgyaló Erdős László, a mérkőzést szervező cég ügyvezetője.

"A FIFA honlapján és az argentinok meccseit szervező World Eleven ügynökség internetes oldalán is még a magyar-argentin találkozó szerepel június 4-ei dátummal. Mi már letétbe helyeztük az argentinok fellépéséért járó összeg egy részét. Keressük a megoldást erre a helyzetre, ígéretet kaptunk arra, hogy az argentin szövetség még a mai nap folyamán közleményt ad ki a kialakult helyzetről."

Az argentin szövetség szerda esti, MTI-hez is eljuttatott közleményében elnézést kért a kialakult helyzet miatt, és új időpontot javasol, melyen a dél-amerikai együttes a legerősebb összeállításában lép pályára, az AFA név szerint megemlíti Messit, Tévezt és Riquelmét.