Az iPhone-ra is készül az iGo 8

Vágólapra másolva!
A Nav N Go a hannoveri CeBit informatikai kiállításon egy olyan iGo 8 navigációs szoftvert mutatott be, amely az Apple mobilján fut. A magyar cég termékét egy külső hardverrel lehet majd használni az iPhone-on.
Vágólapra másolva!

A 3D-s megjelenítésre képes iGo Sony PSP-re írt változatát már mi magunk is kipróbálhattuk Las Vegasban, a CES-en, most pedig az Apple iPhone-ra írt változatot mutatta be a gyártó Németországban. Mivel a készülékben nincs GPS-vevő, a navigációs szoftvert külső GPS-vevővel lehet majd használni: a vásáron az Engadget kütyüblog szerint a Gomite külső, wifis vagy a telefonra csatlakoztatható adaptereivel (LocoGPS) demózták azt. A gyártó eszközeit az iPod Touchra is csatlakoztatni lehet.

http://www.youtube.com/v/S5mIyhJ5YJU
A Gizmodo videója az iGo-s iPhone-ról
Az ehhez hasonló külső eszközök használatát is lehetővé tévő szoftveres fejlesztőkörnyezetet (SDK) várhatóan ma jelenti be Steve Jobs, az Apple vezetője. A Gomite eddig hivatalosan nem is jelenti be az iPhone-ra csatlakoztatható, annak dokkoló portjához kialakított változatot. Az iGo 8 szoftver a Nav N Go közleménye szerint áprilistól lesz kapható a boltokban SD-kártyán.