Az internetes szólásszabadság első világnapja

Vágólapra másolva!
A Riporterek Határok Nélkül (RSF) az UNESCO védnökségével március 12-én tartja az internetes szólásszabadság első világnapját - jelentette be csütörtökön a nemzetközi újságíró jogvédő szervezet közleményében.
Vágólapra másolva!

A kormányok által gyakorolt cenzúra elítélésére és a világhálón nagyobb szabadság követelésére szervezett megmozdulásában az RSF felszólítja a világ internetezőit: március 12-én, szerdán és 13-án, csütörtökön közép-európai idő szerint 11 órakor látogassanak el a www.rsf.org honlapra. A honlapra látogatók készíthetnek avatart (olyan kis képecskét, amelyet a felhasználók közzétehetnek fórumban, blogban, vagy egyéb helyeken), választhatnak jelmondatot a transzparensükhöz és részt vehetnek a Mianmarban, Kínában, Észak-Koreában, Kubában, Egyiptomban, Eritreában, Tunéziában, Türkmenisztánban és Vietnamban tartandó kibertüntetésen - közölte a RSF.

Jelenleg világszerte 63 internetes másként gondolkodó van rácsok mögött, amiért élt a weben a szólásszabadsággal kapcsolatos jogával" - hangsúlyozta a párizsi székhelyű újságíró jogvédő szervezet.