Vágólapra másolva!
A szorítón kívüli súlycsatát simán nyerte Oleg Maszkajev ellen Samuel Peter, amennyiben a nigériai nehézsúlyú bokszoló több mint három kilóval nehezebbnek bizonyult riválisánál a pénteki mérlegelésen.

Peter magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze a királykategóriában a Boksz Világtanácsnál (WBC) címvédő Maszkajevvel a mexikói Cancúnban, ahol a helyszínen a szervezők várakozása szerint 6 ezren, a tévéközvetítések jóvoltából világszerte pedig 350 millióan láthatják a címmeccset.

A kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 éves Maszkajev nem vállalta a harsány szóháborút, a beceneve szerint "Nigériai Lidércnyomás" annál inkább kivette részét a "halálos fenyegetésekből".

"Elevenen megeszem, alaposan megbüntetem, jól összeverem, többet az életben nem fog futni" - sorolta a 27 éves Peter, mi vár Maszkajevre a vb-övért zajló mérkőzésen.

Tény, hogy Maszkajev eddigi mind az öt vereségét kiütéssel szenvedte el, viszont Peter nem tartozik a KO-királyok közé, hiszen utolsó hat meccséből csak egyet tudott idő előtt befejezni. Az is igaz, hogy az amúgy Las Vegasban készülő nigériai legutolsó ringszereplésekor, bár végül nyert, háromszor is a padlóra került, ami egyfelől ugyancsak csökkenti ígéreteinek súlyát.

Másfelől eddigi egyetlen vereségekor, 2004-ben, amikor Vlagyimir Klicskóval szemben maradt alul, az ukrán óriást képes volt padlóra küldeni.

A cancúni csata szereplői közül a vb-öv tulajdonosa, Maszkajev garantáltan 1,7 millió, Peter pedig 1,4 millió amerikai dollárra számíthat, az egyéb bevételeket, így például a fizetős tv-közvetítésből befolyó pénzeket a mérkőzés után osztják fel a felek között.