Vágólapra másolva!
A Calgary Flames nagyon könnyedén verte az utóbbi tíz meccsén mindössze egy győzelmet elért St. Louis Bluest az NHL legutóbbi játéknapján. A vendéglátóknál Alex Tanguay két gólt és egy gólpasszt jegyzett, az este hőse mégis Jarome Iginla volt, aki - két gólpassz mellett - ugyan "csak" egy gólt szerzett, de azzal a találattal a klub történek legeredményesebb góllövőjévé vált, 365 kapuba juttatott koronggal. Az olimpiai bajnok csatár Theo Fleuryt szorította le a Flames házi listájának éléről.

A New York Rangers szétlövéssel 3-2-re nyert a Buffalo Sabres vendégeként. A Parkőrök Scott Gomez utolsó büntetőjével szerezték meg a két pontot, s ezzel a legutóbbi 13 mérkőzésükön tizedik sikerüket aratták.

Forrás: Getty Images

Csak idő kérdése volt, hogy Iginla (balra) mikor előzi meg Theo Fleuryt

Los Angelesben a liga legrosszabb mutatójával álló Kings hosszabbításban kapott ki a vendég Vancouver Canuckstól. A hazaiak három perccel a rendes játékidő vége előtt még vezettek, ám jött Ryan Kesler, aki előbb, 2:41 perccel a záró dudaszó előtt egyenlített, majd a ráadás 45. másodpercében eldöntötte a meccset.

Eredmények:
Buffalo Sabres - New York Rangers 2-3 - szétlövés után
Calgary Flames - St. Louis Blues 7-3
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1-2 - hosszabbítás után