Sok időt spórolhatunk egy nagyobb monitorral

Vágólapra másolva!
Sokak számára nyilvánvaló, hogy nagyobb, illetve több monitorral gyorsabb a munka, de ezt most az Utah-i egyetem kutatói le is mérték.
Vágólapra másolva!

A szakemberek azt vizsgálták, hogyan hat bizonyos feladatok elvégzésének gyorsaságára a képernyő mérete. A tesztalanyaiknak szöveget kellett szerkeszteni, illetve számokat kellett másolgatniuk Excel-táblázatok között - íjra a Wall Street Journal. A tesztet 18, 24 illetve két 20 hüvelykes képernyővel végezték el, véletlenszerű sorrendben.

A kutatók megállapították, hogy a 24 hüvelykes kijelzővel dolgozva 52 százalékkal gyorsabban végezte el a tesztalany ugyanazt a munkát, mint a 18 hüvelykesen, míg a két 20 hüvelykessel 42 százalékot javított a 18-ashoz képest. Kiderült azonban, hogy a képernyőméretet nem érdemes a végtelenségig növelni, mivel 26 hüvelyknél ismét megáll a termelékenység növekedése.

James Anderson, a kutatás vezetője ennek alapján úgy véli, a nagyobb képernyő előtt nagyjából 2,5 órát tudna megspórolni az ember a napi munkaidejéből - persze csak abban az esetben, ha mind a 8 órát végigdolgozza a gép előtt. Ennek ellenére a szakember úgy véli, a cégeknek érdemes áldozni arra, hogy a dolgozóik a megfelelő méretű monitort kapják a számítógéphez - vagyis minél nagyobbat.