Vágólapra másolva!
Öt kubai futballista hagyta el csapatát a Florida állambeli Tampa Bay mellett lejátszott egyik olimpiai selejtező után, és döntött úgy, hogy az Egyesült Államokban marad - adta hírül szerdán a helyi média.

A Miamiban megjelenő spanyol nyelvű lap, az El Nuevo Herald internetes portálja szerint a kubai 23 éven aluliak válogatottja - amely nagy meglepetésre 1-1-es döntetlent ért el az esélyesebb amerikaiak ellen - szinte teljes védelmét elvesztette ezzel, köztük kapusukat, José Manuel Mirandát és a csapatkapitány Yenier Bermúdezt. Utóbbi elmondta, hogy döntésüket már az Egyesült Államokba érkezésük előtt meghozták, és úgy érezték, hogy ilyen lehetőséget nem szabad elszalasztaniuk.

Eredetileg csak ketten szöktek volna Yordanis Alvarez középpályással, de a stadionból a tampai repülőtér szállodájába visszatérőben további három társuk is csatlakozott hozzájuk. Végül kedden, éjfél körül szöktek meg a szállodából, egyikük rokona segítségével, a pályán viselt mezben. Az országúton menekülve a hajnali órákban érkeztek meg West Palm Beachbe.

Az El Nuevo Herald feltételezi, hogy az öt játékos Kaliforniába indult. A portál úgy tudja, hogy Raúl González kubai szövetségi kapitány megerősítette az öt játékos eltűnésének tényét, a nemzetközi hírügynökségek azonban nem tudták őt megszólaltatni. A helyi rendőri szervek szerint a kubai csapat részéről nem jelentettek be eltűnést, tény azonban, hogy a tervek szerint az észak- és közép-amerikai, valamint karibi labdarúgó szövetség (CONCACAF) olimpiai selejtező tornáján várhatóan vasárnapig Miamiban tartózkodó kubai csapat legutóbbi edzéséről már hiányzott az öt játékos.

Az esetről az amerikai vám- és határőrség szóvivője annyit közölt, hogy ha előkerülnek a kubaiak, minden bizonnyal politikai menedékjogot kapnak.