Perlik az Apple-t az iTunes miatt

Vágólapra másolva!
Egy amerikai cég perbe fogta az Apple-t, mivel állítása szerint az amerikai számítógépgyártó internetes zeneboltján használatos digitális tartalomterjesztési megoldás a vállalat által levédett két szabadalmat is sért.
Vágólapra másolva!

A ZapMedia Services nevű amerikai cég egy texasi kerületi bíróságon nyújtott be keresetet az Apple ellen, amely az iTunes zenebolton keresztül tavaly csaknem 11 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le. A vád szerint az amerikai számítógépgyártó olyan megoldásokat alkalmaz az iTunes zeneboltban arra, hogy a megvásárolt dalokat digitális formátumban eljuttassa az ügyfelek iPodjaira, amely a ZapMedia által kidolgozott két technológián alapul - számolt be az AP hírügynökség.

A vállalat még 1999-ben nyújtott be szabadalmi kérvényt fejlesztéseire, amelyek közül az egyiket 2006-ban, a másikat pedig a múlt héten ítéltek oda a cégnek. A ZapMedia állítása szerint korábban tárgyalásokat folytatott az Apple-lel arról, hogy az utóbbi cég licencelje a megoldásokat, ám az Apple végül visszautasította azokat, ezért a vállalat most részesedést követel az eladott zeneszámok jogdíjaiból. Az Associated Press beszámolója szerint az Apple szóvivője úgy nyilatkozott, a társaság nem nyilatkozik folyamatban lévő peres ügyeiről.