Végigsöpör az HBO-n a hurrikán

Vágólapra másolva!
Rekviem a hurrikánról címmel négyrészes dokumentumfilm-sorozatot láthatunk áprilisban az HBO-n, amely a Katrina hurrikán New Orleansban végzett pusztításáról számol be.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg When The Leeves Broke: A Requiem in Four Acts címet viselő dokumentumfilmet Spike Lee (Mo' Better Blues, Malcolm X vagy legutóbb A belső ember) rendezte, helyszíni riportokból és a túlélőkkel készített interjúkból rakva össze a megrázó alkotást.

A dokumentumfilm sok mindenért a politikusokat, illetve a kormányt hibáztatja: a biztos előrejelzések ellenére New Orleans polgármestere csak akkor rendelte el a város kiürítését, amikor már késő volt, Louisiana kormányzója egyedül akarta megoldani a kialakult helyzetet, a Fehér Ház, élén Bushsal, pedig nem volt elég határozott a mentésnél és a segélyezésnél.

A tragédia, amely 800 ember életét követelte, nem csupán természeti csapásként jelenik meg tehát a képernyőn, de súlyos politikai és társadalmi kérdéseket is felvet. A sorozat mindazonáltal a Katrina hurrikánt is "bemutatja", végigkövetve annak útját az Atlanti-óceántól New Orleansig.

A Rekviem a hurrikánról részei április 3-tól kezdve négy csütörtökön láthatók az HBO műsorán, az április 17-i 22.50-es kezdés kivételével minden alkalommal 22.30-tól.