Továbbra is túlmelegszik a MacBook Air

Vágólapra másolva!
Továbbra is panaszkodnak a MacBook Air tulajdonosok, hogy videonézés, vagy játék közben túlmelegszik és leáll az Apple új csodagépe.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten az Apple már kiadott egy patchet a MacBook Airhez, mely az SMC Update 1.0 nevet viseli, ahol az SMC a System Management Controllert jelenti. Ez egy alaplapon elhelyezkedő chip, mely az energiamenedzsmentért fel. A cég szerint a javítás a belső ventillátor sebességét és működését hangolja megfelelően.

Az SMC Update azután érkezett, hogy sok MacBook Air tulajdonos panaszkodott: a gépük túlmelegszik, majd kikapcsol, vagy az Intel 2 Duo processzorok egyike leáll, ha videót néznek, vagy játszanak. Az SMC frissítése viszont nem hozta meg a várt sikert, továbbra is jönnek a vásárlóktól a panaszok.

Az Apple új termékeit nézve nem ez az első tömeges probléma - gondoljunk csak a korai MacBook Pro hibáira, amely szintén hajlamos volt a túlhevülésre, és ölben nem is lehet használni, vagy éppen az első generációs iPod nanókra, amelyeknek a borítása bizonyult gyengének.

(PCWorld.hu)