Vágólapra másolva!
Egyetlen klub képviselteti magát két játékossal a heti álomcsapatunkban, de a Liverpool FC esetében ez nem meglepő, hiszen a Vörösök idegenben győzték le az FC Internazionalét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A kiválasztott játékosok között van még a hét vége legnagyobb meglepetését okozó cottbusi csatár és a bravúrosan védő glasgow-i kapus is.

Kapus:
Allan McGregor (skót, Rangers FC): A glasgow-i gárda ugyan kikapott 1-0-ra, a Werder Brementől az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, de ez is elég volt a továbbjutáshoz - más kérdés, hogy McGregor kapus bravúrjai nélkül sokkal nagyobb vereségbe futottak volna bele. A portás a hét végén is remekelt, amikor a Rangers a skót Ligakupa fináléjában tizenegyesekkel nyert a Dundee United ellen.

Hátvédek:
Nedum Onuoha (angol, Manchester City): A manchesteri gárda három legutóbbi bajnokiján még csak gólt sem tudott szerezni, így a Tottenham Hotspur elleni győzelem a lehető legjobbkor jött Sven-Göran Eriksson csapata számára. A győztes találatot szerző, saját nevelésű Onuoha ráadásul pályafutása során először volt eredményes a klub színeiben.

Henrique (brazil, Girondins Bordeaux): A bordeaux-i együttes ugyan egy héttel korábban elveszítette az Olympique Lyon elleni rangadót, de a jelek szerint ez sem vetette vissza jelentősen a gárdát, elvégre az RC Strasbourg ellen magabiztosan nyert a csapat. Némileg meglepő módon a három gólból kettőt a brazil középhátvéd ért el.

Albert Lopo (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes lassan kezd eltávolodni a kiesőzónától, és a hét végén a Real Madrid ellen is sikerült begyűjtenie a három pontot. A győzelem fő letéteményese a védelem volt, amelynek tengelyében Lopo fantasztikus teljesítményt nyújtott - az AS egyenesen tökéletesként értékelte.

Herman Hreidarsson (izlandi, Portsmouth FC): A Pompey azok után, hogy bejutott az FA-kupa elődöntőjébe, a bajnokságban is egyre feljebb lép a tabellán, a múlt héten például mindkét mérkőzését megnyerte. Az izlandi bekk, Hreidarsson a Birmingham City ellen gólt szerzett, és az Aston Villa ellen is szinte hibátlanul futballozott.

Középpályások:
Kader Keita (elefántcsontparti, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat magabiztosan halad sorozatban hetedik aranyérme felé. A hét végén az AS Monaco volt az újabb áldozat, a lyoniak egy félidő alatt három gólt rámoltak be. Ebből kettőt az elefántcsontparti jobbszélső, Keita vállalt, aki a harmadik találatnál előkészítőként jeleskedett.

Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A londoni együttesnek két bajnokija is volt a múlt héten, és mind a kettőn be is gyűjtötte a három pontot. Lampard elsősorban a Derby County ellen villogott, hiszen a középpályás egymaga négy gólt szerzett a Kosok ellen, ami egészen egyedülálló bravúrnak számít.

Javier Mascherano (argentin, Liverpool FC): A Vörösök a múlt héten játszották le BL-visszavágójukat az FC Internazionale ellen, és a liverpooli együttes Milánóban is nyerni tudott. Mascherano fantasztikus mezőnymunkát végzett a meccsen, a hét végén pedig a Reading FC ellen első liverpooli találatát is megszerezte, egy pazar bombagóllal.

Forrás: Getty Images

Mascherano bombagóllal egyenlített a Reading ellen

Jaime Gavilán (spanyol, Getafe CF): Valósággal szárnyal a madridi kiscsapat, hiszen az UEFA-kupában kiverte a Benficát, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, a bajnokságban pedig a Racing Santander elleni győzelemmel a nyolcadik helyre jött fel a tabellán. Utóbbi meccsen Gavilán győztes találatot szerzett, de a védekezésből is kivette a részét.

Csatárok:
Branko Jelic (szerb, Energie Cottbus): A keletnémet gárda játékosainak többsége alighanem élete meccsét játszotta a hét végén a Bayern München ellen, aminek köszönhetően a cottbusiak 2-0-ra legyőzték a bajorokat. A télen Kínából szerződtetett szerb csatár a maga két góljával főszerepet vállalt a diadalból.

Forrás: Getty Images

Jelic Sebők Vilmos nyomdokaiba lépett

Fernando Torres (spanyol, Liverpool FC): A Vörösök hispán támadója a nyáron csillagászati összegért érkezett a klubhoz, de hétről hétre igazolja, hogy érdemes volt őt megvenni. Előbb az FC Internazionale elleni BL-visszavágón szerzett győztes találatot, majd ugyanezt a hét végi, Reading FC elleni bajnokin is megtette.

www.infosport-focivilag.hu