K&H: 2,6 milliárdos eredmény

Vágólapra másolva!
A K&H Biztosító 2007 végén mért saját tőkéje több mint egy milliárd forint növekménnyel 9,3 milliárd forintot tett ki, az adózás utáni eredménye pedig 62,5 százalékkal 2,6 milliárd forintra emelkedett egy év alatt - közölte a társaság az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A biztosító élet üzletágának piac feletti növekedése tovább folytatódott 2007-ben, dinamikusan bővült mind a folyamatos, mind az egyszeri díjas szerződésállománya. Az élet üzletág 38,3 százalékkal növelte díjbevételét, ezzel piaci részesedése 4,2 százalékra nőtt. Fő területén, az egyszeri díjas életbiztosítások piacán a 6. helyet foglalja el.

A nem-életbiztosítások területén - a recesszív makrogazdasági környezetben - tovább fokozódott a piacon a díjverseny. Ez a tendencia különösen a gépjármű felelősségbiztosításokra és a vállalkozói vagyonbiztosításokra volt jellemző.

Mindezek együttes hatásaként a nem-életbiztosítási piac díjbevétel növekedése az elmúlt évben 2,9 százalékra lassult. A K&H Biztosító a kedvezőtlen piaci folyamatok ellenére az átlagos piacbővülésnél 80 százalékkal magasabb növekedést ért el, a díjbevétele 5,3 százalékkal emelkedett 2007-ben.

Két terület teljesített kimagaslóan: a lakásbiztosításoknál 12 százalékkal nőtt a díjbevétel, míg a casco biztosítás 17 százalékos növekedést produkált a piac csökkenése ellenére.

A biztosító saját tőkéje a múlt év során 8,05 milliárd forintról 9,3 milliárdra, a mérlegfőösszege pedig 61,92 milliárdról 84,3 milliárd forintra emelkedett. A biztosítástechnikai eredmény 1,6 milliárdról 2,6 milliárdra, az adózás előtti eredménye 1,93 milliárdról 3,2 milliárdra. A társaság adózott eredménye 1,62 milliárd forintról 2,6 milliárdra növekedett 2007-ben.