Megkapják az új térképeket a Mio-tulajok

Vágólapra másolva!
A navigációs berendezéseket gyártó Mio biztosította a felhasználókat, hogy a NavNGo-val való szakításuk után is kapnak térképfrissítéseket a meglévő készülékekre.
Vágólapra másolva!

2008-ban a Mio a MioMap 3.3-ról a MioMap 2008-ra vált, amely részletes térképeket biztosít majd mind a 38 európai országra nézve, beleértve Közép-Kelet-Európa 13 országát, Magyarországgal együtt - áll a cég közleményében. Az új térképszoftvert a Navman nevű cég fejlesztette ki a gyártó számára, amellyel 2007-ben egyesültek, és ez vezetett a magyar NavNGo-val való szakításhoz.

A gyártó hazai képviselete az [origo] kérdésére adott válaszában megerősítette, hogy minden jelenlegi eszközhöz kínálnak update térképeket, vagyis a májusban megjelenő szoftvert az eddig a NavNGo által szállított szoftverrel rendelkező készülékekre is lehet majd telepíteni.

A Mio a 2008-as CeBIT-en mutatta be első integrált termékeit, a szintén MioMap 2008-ra épülő Mio Moov terméksorozatot, illetve az egyedi tartalmakat és szolgáltatásokat magában foglaló MioMore csomagot. A cég Moov sorozata (amely hamarosan Magyarországon is bemutatásra kerül) olyan újdonságokkal van felszerelve, mint a SiRF alapfunkcióként "beépített" InstantFix II technológiája, amellyel akár öt másodperc alatt "elindul" a GPS, és a felhasználók azonnal tájékozódhatnak vele, amint vezetésre készek. A Moov-készülékek emellett dinamikus helyi keresést - az üzletek, éttermek vagy középületek könnyű megtalálását is lehetővé teszi.