Kárpótolják a 24 rajongóit

Vágólapra másolva!
A 24 hetedik évadjának csúszásáért bőven kárpótolják a sorozat alkotóit: az internetre webizódok, a televízióra pedig egy kétórás film készül a műsor nyomán.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől követhetjük figyelemmel Jack Bauer utódjának, vagyis egy zöldfülű különleges ügynöknek a kalandjait - nem a 24 spin-offjáról van szó, legalábbis nem indul új tévésorozat a témában: Jason Blaine egy napját 2-3 perces folytatásokban nézhetik meg a Fox által indított honlapon, a DegreeRookie.com-on.

Az ügynökről már korábban is készültek kisfilmek az oldalra, így két történetet már teljes egészében megtekinthető, míg a harmadik nap csak az elején tart. A honlap szerint a legújabb "szériában" hat részben mutatnák be, amint Blaine megpróbálja kiszabadítani főnökét egy drogkartell karmaiból. A webizódokat a 24 operatőre készítette, és amúgy is magukon viselik a sorozat stílusjegyeit.

Ősszel pedig érkezik a 24 alapján készített, kétórás tévéfilm, amely a producer, Howard Gordon friss közlése szerint majdnem egy évvel a hatodik évad után fog játszódni, és ennek megfelelően a hetedik szezon cselekményét készíti elő.

A film azért készül, mert a hetedik évad premierjére csak 2009 januárjában kerül sor. A bemutató az írósztrájk miatt csúszott egy évvel későbbre: bár pár epizód már a munkaszünet előtt is kész volt, a Fox csatorna úgy döntött, nem szabdalja szét, inkább egyben adja le az új szezont.