Vágólapra másolva!
Szerencséjük volt a magyar kézilabdacsapatoknak az európai kupaelődöntők keddi bécsi sorsolásán: a férfi KEK-ben az MKB Veszprém a svájci Schaffhausennel, a női EHF-kupában pedig a Dunaferr a spanyol Itxako-Navarra együttesével találkozik.

A Veszprém idegenben, a Dunaújváros pedig otthon kezd. Az már korábban eldőlt, hogy a női Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC az orosz Zvenyigoroddal mérkőzik a fináléba kerülésért.

A férfi KEK-ben az utóbbi időszakban nagyon megerősödött német Rhein-Neckar Löwen tűnik a legerősebbnek, és a Buday Dániellel felálló gárdát sikerült elkerülnie a magyar csapatnak, amely ráadásul a visszavágót hazai környezetben vívhatja a Schaffhausennel.

"Ebbe a szakaszba már tényleg csak a legjobbak jutnak. A svájciak az ottani pontvadászatban remekelnek, és a nemzetközi porondon is nagy a tapasztalatuk. Őket kívántam volna ellenfélnek, azaz ugyanilyen sorsolásban reménykedtem" - mondta Mocsai Lajos, a veszprémiek vezetőedzője.

A Dunaferr női csapata szintén a papíron "leggyengébbet", a spanyol Navarrát kapta. Az estellai alakulat a nyolcaddöntőben a Fehérép-Alcoát búcsúztatta. Spanyolországban 27-21-re nyertek a hazaiak, míg Székesfehérváron 26-26 lett a végeredmény.

Az elődöntők sorsolása, férfiak (játéknapok: április 5/6. és 12/13.):
BL:
Ciudad Real (spanyol) - HSV Hamburg (német)
THW Kiel (német) - Barcelona (spanyol)

KEK:
Schaffhausen (svájci) - MKB VESZPRÉM
Rhein-Neckar Löwen (német) - BM Valladolid (spanyol)

EHF-kupa:
Cimos Koper (szlovén) - FC Köbenhavn (dán)
Aragon (spanyol) - HSG Nordhorn (német)

nők (játéknapok: április 19/20. és 26/27.):
BL:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - GYŐRI AUDI ETO KC
Lada Toljatti (orosz) - Hypo NÖ (osztrák)

EHF-kupa:
DUNAFERR - Itxako-Navarra (spanyol)
Ikast Bording (dán) - Dinamo Volgograd (orosz)

KEK:
Akaba BeraBera (spanyol) - Rulmentul Brasov (román)
Podravka Koprivnica (horvát) - Larvik HK (norvég)