Vágólapra másolva!
A montenegrói Primorac Kotor lesz a TEVA-VasasPlaket ellenfele a férfivízilabda Euroliga negyeddöntőjében. Steinmetz Ádám, az angyalföldiek olimpiai bajnoka szerint a papíron leggyengébb riválist kapták.

A római sorsoláson az is kiderült, hogy az első mérkőzést idegenben, míg a visszavágót hazai környezetben játssza a magyar csapat.

"Kedvező a sorsolásunk. Papíron a leggyengébb játékos állományú, a nemzetközi porondon nem sok rutint szerzett csapattal találkozunk." - mondta Steinmetz Ádám, a Vasas olimpiai bajnoka.

"Szerencsénk volt abban is, hogy idegenben kezdünk. Az elmúlt három évben rendre itthon volt az első meccs, és nagy csatákban mindig alulmaradtunk. Remélem, most másként lesz, és bekerülünk a legjobb négy közé. Persze, nem szabad lebecsülni a Kotort, mert biztos, hogy a visszavágó is kemény lesz. A rivális egy viszonylag gyenge csoportban lett második, míg mi egy erősben elsők"

Az európai szövetség (LEN) honlapja szerint a negyeddöntő első felvonásait március 26-án, míg a visszavágókat két héttel később rendezik.

Az Euroliga után azt is kisorsolták, hogy a férfi LEN-kupa döntőjébe jutott két csapat, a Brendon Eger és a Sturm Csehov közül a magyar gárda otthonában rendezik a március 26-i első találkozót, s az április 9-i visszavágót játsszák Oroszországban.

A negyeddöntő párosítása:
Primorac Kotor (montenegrói) - TEVA-VasasPlaket
Pro Recco (olasz) - Posillipo Napoli (olasz)
Jug Dubrovnik (horvát) - Olimpiakosz Pireusz (görög)
Partizan Beograd (szerb) - Mladost Zagreb (horvát)