Vágólapra másolva!
Barta Nóra ezüstérmet szerzett a női műugrók 1 méteres versenyében az eindhoveni Európa-bajnokságon.

A hatos fináléban a 24 éves magyar kamatoztatta helyismeretét, hiszen hosszú ideje ebben a sportközpontban készül edzőjével, a holland válogatottnál szakvezető Ligárt Balázzsal.

Barta a kissé bizonytalanul végrehajtott első kísérlet kivételével csupa szép ugrást mutatott be, s a harmadik pozíciót foglalta el "félidőben". A negyedik ugrást követően a negyedik volt - merthogy a vetélytársak sem tétlenkedtek közben -, ötödikre azonban a legnehezebb, egyben a legtöbb ponttal "fizető" produkció hibátlan kivitelezésével visszatért a dobogósok közé. Miután utolsóként a német Heike Fischer rontott, a 270,60 pontot gyűjtő Barta nyakába került az Európa-bajnoki ezüst.

"Tét nélkül versenyezhettem, hiszen 1 méteren nem volt még kiemelkedő helyezésem a felnőtt mezőnyben. Ezzel együtt izgultam, olykor még a lábam is remegett, szerencsére az ugrásnál aztán már minden rendben volt. Érmet szerettem volna, meglett, most már 3 méteren is jó lenne hasonló. Ott, a mostani ezüst birtokában már nem lesz rajtam nyomás" - mondta Barta az eredményhirdetés után.

A győzelmet a toronymagas esélyes, címvédő svéd Anna Lindberg érdemelte ki, a bronz pedig a német Katja Dieckowé lett.

Eredmény:
műugrás, nők, 1 m, Európa-bajnok:
Anna Lindberg (Svédország) 293,85 pont
2. Barta Nóra 270,60
3. Katja Dieckow (Németország) 264,15