Vágólapra másolva!
Angliában tudják, hogyan kell az ünnepek során is képernyők elé, s a helyszínre csábítani a labdarúgás szerelmeseit. A karácsonyi ünnepek után ezúttal húsvétkor is fordulót rendeznek a Premier League-ben, nem is akármilyen rangadókkal: a Manchester United ugyanis a Liverpoolt, míg az Arsenal a Chelsea-t fogadja.

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában két szuperrangadóra, azaz Manchester United-Liverpool, illetve Arsenal-Chelsea összecsapásokra kerül sor.

Előbbi mérkőzés mindkét csapatnak másért fontos: a manchesterieknek a bajnoki cím érdekében kellene a három pont, míg a Liverpoolnak a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely elérése a cél, igaz, Rafael Benitez együttese még - riválisához hasonlóan - áll a legrangosabb európai kupasorozatban.

A két csapat őszi randevúján 1-0-ra a Manchester United diadalmaskodott az Anfield Roadon. Külön csemegének ígérkezik a pontvadászat két leggólerősebb játékosának, Cristiano Ronaldónak és Fernando Torresnek a találkozása is. A portugál szélső 24 találattal vezeti a mesterlövészek különversenyét, a spanyol 20-szal követi.

A másik vasárnapi slágermérkőzésen a Chelsea megpróbál visszavágni az Arsenaltól elszenvedett decemberi 1-0-ás vereségért. A Kékek azóta nem kaptak ki, és egy esetleges győzelemmel rendkívül közel kerülnének a bajnoki címhez, ráadásul még a MU-t is fogadják majd.

"Az utolsó pillanatig fogunk harcolni a bajnoki címért" - mondta Avram Grant, a Chelsea vezetőedzője.

A Premier League, 31. fordulójának programja, szombat:
Tottenham Hotspur - Portsmouth 13.45
Aston Villa - Sunderland 16.00
Blackburn Rovers - Wigan Athletic 16.00
Bolton Wanderers - Manchester City 16.00
Middlesbrough - Derby County 16.00
Newcastle United - Fulham 16.00
Reading - Birmingham City 16.00
Everton - West Ham United 18.15

vasárnap:
Manchester United - Liverpool 14.30
Chelsea - Arsenal 17.00