Végleg bezárt a TorrentSpy.com

Vágólapra másolva!
A felhasználók adatainak védelme érdekében alapítói úgy döntöttek, leállítják a torrentoldalt, amely egykor a leglátogatottabb ilyen szájt volt.
Vágólapra másolva!

A TorrentSpy.com március 24-én szüntette be működését, és nem egy jogi döntés következtében, hanem az üzemeltetők szabad akaratából - adta híról a TorrentFreak.com. Justin Bunnell, az oldal alapítója azzal magyarázta a döntést, hogy nem látják biztosítottnak a felhasználók tevékenységére vonatkozó adatok védelmét a továbbiakban, ezért csak a bezárást találják jó megoldásnak.

A szájt még két évvel ezelőtt is a legnépszerűbb torrentoldalnak számított, azonban 2007 augusztusában az MPAA (az amerikai mozgókép szövetség) több mint másfél év pereskedés után elérte, hogy a szájt monitorozza a felhasználók tevékenységét, és ezeket az adatokat adja át neki. Bunnellék ekkor úgy döntöttek, hogy letiltják az oldalról az amerikai felhasználók hozzáférését, ami drasztikusan visszavetette annak látogatottságát.

Az MPAA ezek után tovább folytatta az oldallal szembeni pereskedést, ami végül az önkéntes bezáráshoz vezetett. A TorrentSpy.com webcím sorsa egyelőre kérdéses, az üzemeltetők felajánlották azt más torrentszájtok tulajdonosainak, de mindeddig nem akadt rá vevő.