Vágólapra másolva!

Finn korcsolyás vb-arany az Arénában

A budapesti szinkronkorcsolyázó-világbajnokságon a finnek első számú csapata szerezte meg az aranyérmet, a magyar együttes eddigi legjobb vb-eredményét elérve a tizennegyedik helyen zárt.

A Papp László Budapest Sportarénában rendezett szinkronkorcsolyázó-világbajnokságon a szombati kűrre még többen látogattak ki, mint a rövid programra, legalább háromezren foglaltak helyet a lelátókon, s főleg a lelkes külföldiek jóvoltából a hangulat verte a januári, zágrábi műkorcsolya Eb-n tapasztaltat. A rövid program után a svédek címvédő, első számú együttese vezetett a finnek első és második csapata előtt, a szabadkorcsolyázás azonban alaposan átrendezte a sorrendet.

Az utolsó csoportban a finnek első csapata 137,93 pontot kapott a kűrjére, utána a svédek produkcióját pedig csak 130,99-re értékelte a zsűri, így az első két helyen helycsere történt. A finnek örömét legfeljebb az ronthatta el, hogy a második csapatuk hajszállal leszorult a dobogóról, a kanadaiak mögé.

A magyar együttes a kűrben egy esést elkönyvelve 88,42 ponttal a tizenharmadik helyen zárt, összesítésben azonban maradt a rövid program után elfoglalt tizennegyedik pozícióban. Ám így is eddigi legjobb vb-eredményét érte el, felülmúlva a 2005-ös göteborgi tizenhatodik helyét. Azon a versenyen egyébként csak 92,04 pontot korcsolyázott össze, most pedig 134,50-et, vagyis az előrelépés szembetűnő.

"Jobban örültünk volna, ha sikerül két tökéletes programot előadnunk, de így is elégedettek vagyunk, hiszen magyar együttes még soha nem ért el hasonlóan jó eredményt világbajnokságon. A kűr előtt azt mondtuk, hogy élvezzük ki az elmúlt tíz hónap munkájának eredményét, és azt az ajándékot, hogy itthon korcsolyázhatunk. A program közben is éreztük, hogy a közönség velünk van, ezúton is szeretnénk megköszönni a biztatást, és mindazoknak a segítségét, akik az elmúlt időszakban velünk voltak" - nyilatkozta Gulyás Erika csapatkapitány.

Végeredmény:
1. Finnország I. 210,48
2. Svédország I. 205,71
3. Kanada I. 198,81
4. Finnország II. 198,03
5. Egyesült Államok I. 195,87
6. Kanada II. 188,59
...
14. Magyarország 134,50