Ütésálló Panasonic Tablet PC

Vágólapra másolva!
Akár beépített HSDPA-adóvevővel is rendelhető a Panasonic nemrégiben frissített, ütésálló, hordozható tábla PC-je, amely ezúttal már megnövelt memóriával és Core 2 Duo processzorral csalogatja a vásárlókat.
Vágólapra másolva!

A Panasonic Toughbook 19 gyakorlatilag minden olyan körülmény ellen megvédelmezi a felhasználó kedvenc hordozható eszközét, amely egy ilyen masinát érhet. Az egyszerre ütésálló, rázkódásvédelemmel felszerelt laptop valóban ipari felhasználásra termett. A magnéziumötvözet borítású ház túl azon, hogy versenytársainál jóval könnyebb és tartósabb, ellenáll egy-egy komolyabb leejtésnek is. A nehezen teljesíthető katonai szabványoknak is megfelelő termék ellenáll a komolyabb hőmérséklet-ingadozásoknak is.

A Panasonic ezúttal elsősorban az eszköz rendszermemóriáját duplázta meg az elődmodellhez képest, amely immáron 4Gb-ig bővíthető a korábbi 2Gb helyett. A laptopban található processzor ezúttal is egy 1,06 GHz-es Core 2 Duo lapka, amely az alacsony fogyasztás mellett igen meggyőző teljesítménnyel kecsegtet. A 80 GB-os beépített merevlemez a rezgésálló rögzítés mellett nem tartogat különösebb meglepetéseket, egy átlagos felhasználónak még soknak is bizonyulhat ez a tárolókapacitás. Az alapesetben Windowws Vistával felszerelt gép természetesen rendelkezik PCMICA-bővítőkártya hellyel, így tökéletesen alkalmas HSDPA-kártyák fogadására is.

A Tablet PC 10,4 hüvelykes érintésrézékeny TFT LCD-kijelzővel rendelkezik, amely nagymértékben megkönnyíti a gép használatát. A beépített wifi-adóvevő 802.11 a, b és g szabványokat támogatja. Amennyiben külső sztereó headsetet vagy telefont akarunk vezeték nélkül csatlakoztatni az eszközhöz, úgy igénybe vehetjük a Bluetooth 2.0 szolgálatait. A gyors adatmásoláshoz vezetéken keresztül a Firewire port áll a rendelkezésünkre.

Az amúgy sem a vonzó áráról híres Panasonic Toughbook 3200 dolláros ára mellé olyan kiegészítőket rendelhetünk, mint a beépített HSDPA vagy EV-DO-telefonadapter, a pontosabb helymeghatározás érdekében egy GPS-vevő vagy akár a biztonság kedvéért egy ujjlenyomat-olvasóval is növelhetjük a számla végösszegét. A gyártó ígérete szerint a Tablet PC akkumulátora akár 7 órán keresztül is képes üzemben tartani a masinát.