Hamarosan itt a 3G-s iPhone

Vágólapra másolva!
Az elemzők egyöntetűen az év első felére várják a mobil szélessávú netezésre képes iPhone megjelentetését, amire egyre több jel utal.
Vágólapra másolva!

Az első számú jel a Slashphone összefoglalója szerint az, hogy az Apple már nem frissíti a készülék szoftverét a következő fejlesztői konferenciájáig (WWDC), ami arra utal, hogy ahhoz új hardver is jön majd. A lap szerint az is alátámasztja az újítást, hogy a gyártó Japánban is levédette az iPhone nevet, ott pedig már nincs EDGE-es mobilhálózat: így ott csak a gyorsabb, 3- vagy 4G-s modell lehet életképes.

A készülékek új szériájának gyártási jogát a tajvani Hon Hai nyerte el, amely a hírek szerint tízmillió darab készülékre kapott megrendelést. A Slasphone a Bank of Amerika elemzőinek véleményét is idézi, akik, mint a lap írja, még sosem tévedtek az Apple-termékekkel kapcsolatban, és most biztosra veszik, hogy nyárig megérkezik a készülék újabb változata.

Mint az a hírekbők kitűnik, az iPhone "felgyorsítása" elsősorban valószínűleg az ázsiai piacot célozza. A 3G-s mobilinternet még nem terjedt el az USA-ban, az európai vásárlókat pedig egyelőre nem riasztotta el annak hiánya a jobban lefedett nyugat-európai piacokon sem, ahol eddig EDGE-el is százezres nagyságrendben adák el az Apple készülékét.