Vágólapra másolva!
Az egyik elődöntős párban a fővárosi élgárdák küzdelmében javított a korábbi sokszoros bajnok Honvéd a címvédő Vasas ellen: a Kőér utcaiak a Komjádi uszodában vendégként diadalmaskodtak szerda este, s ezzel 4-4-re alakították az állást. A másik párharcban az Eger Szegeden is nyerni tudott, így egy győzelmre van a döntőtől.

A Honvéd diadala legalább akkora bravúrnak mondható, mint amilyen volt a Vasas kiütéses, 15-9-es sikere a pólós párbaj múlt szombati nyitányán, amikor is az angyalföldiek páholták el, méghozzá alaposan a Dominót.

Kovács István legénysége azonban nem adta fel, a saját szempontjából a legjobbkor szépített, s most újfent nyílt a csata a két együttes között a döntőbe kerülésért zajló vetélkedésben.

A vezetést szerda este Kiss Gergelyék szerezték meg, akik 1-1 után 3-1-re, majd 6-2-re elléptek erőszakosabb, harcosabb játékuknak köszönhetően, viszont a nagyszünetig a Vasas "visszatért", 4-6-ra alakítva az állást.

Ezzel azonban el is lőtte puskaporát Földi László csapata, miközben a Honvéd játékosai egyre-másra betaláltak, s a harmadik negyed végén már 10-5-ös előnyüket mutatta az eredményjelző.

A befejező nyolc perc a szombati Kőér utcai meccset idézte: a vendégek parádéztak, a hazai csapat jobbára szenvedett, a vége pedig - akárcsak négy napja - hatgólos vendégsiker lett. Kezdődhet, helyesebben folytatódhat minden elölről... A harmadik mérkőzést szombaton (18 ó), a Kőér utcában vívják a felek.

Hazai medencében is kikapott, ráadásul öt góllal a Szeged az Egertől, ezzel a vendégek összesítésben már 6-2-re vezetnek a nyolc pontig tartó párharcban. A 9-5-re elveszített első playoffos csata után mindenképpen javítaniuk kellett volna a Tisza-partiaknak, hogy valós esélyük maradjon a döntőbe jutásra, ám a szépítés nem sikerült: akárcsak odahaza, vendégként is a hevesiek diadalmaskodtak, méghozzá ezúttal fölényesen.

Már az elején világossá vált, hogy a támadásban és védekezésben egyformán kiválót nyújtó Eger simán besöpri a két pontot, mivel a hazaiak ugyanakkor körülményes lassúsággal szövögették akcióikat. Ha nem véd válogatott formában Baksa László, alighanem még nagyobb különbségű vendégsiker születik. Jellemző, hogy a szegediek a második negyedben, 0-4-nél lőtték első góljukat, második találatuk pedig 1-7-es állásnál született meg.

Az egrieknél sziporkázott a kétszeres olimpiai bajnok hálóőr, Szécsi Zoltán, a mezőnyben pedig Biros Péter és Kis Gábor remekelt különösképpen. Kásás Zoltán, aki nemrég vette át a csongrádi alakulat szakmai munkájának irányítását, egyenesen értékelhetetlennek minősítette csapata játékát, míg Gerendás György, az egriek vezetőedzője szerint együttese zseniálisan pólózott. A 2-7-es végeredmény alapján alighanem mindkét vélekedés teljesen megállja a helyét.

Az FTC hosszabbításos csatában nyert a Pécs otthonában az 5-8. helyért zajló mérkőzésen. Az összecsapás feszült légkörben fejeződött be, 23 másodperccel a vége előtt kisebb verekedés tört ki a két együttes játékosai között, de a játékvezetők hamar helyreállították a rendet.

rájátszás, 2. mérkőzések:
az 1-4. helyért:
TEVA-VasasPlaket - Domino-Honvéd 8-14 (2-3, 2-3, 1-4, 3-4)
a párharc állása:
4-4

Szeged-Beton VE - Brendon-UPC-ZF-Eger 2-7 (0-3, 1-2, 0-1, 1-1)
a párharc állása:
6-2 az Eger javára

az 5-8. helyért:
PVSK-Fűszért-Aquaprofit - FTC-Aprilia 8-10 (1-2, 5-3, 0-1, 2-2, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után
a párharc állása: 4-4

Pendola-Szentes-Elektroglob - UNIQA-UTE 8-7 (1-1 2-2, 2-0, 3-4)
a párharc állása: 6-2 az Újpest javára

a 9-12. helyért:
Androbau-Fehérvár-Póló SE - Szolnoki Főiskola VSC 10-8 (1-3, 3-2, 4-3, 2-0)
a párharc állása: 4-4

BVSC - OSC-Opus Via 3-4 (1-3, 1-0, 0-0, 1-1)
a párharc állása: 4-4