Ruhaszárítás széles sávval

Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy egy svéd nyugdíjas hölgyé a világ leggyorsabb otthoni széles sávú kapcsolata, a The Local című lap beszámolója szerint azonban a néni leginkább ruhaszárításra használja a szupergyors hardvereszközöket.
Vágólapra másolva!

Az idén 76 éves Sigbritt Löthberg lakásába Amerikában dolgozó hálózati szakember fia, Peter Löthberg egy új, ultra-szélessávú adatátvitelt biztosító modulációs technológia demonstrációja céljából szupergyors, másodpercenkénti 40 gigabites sebességre képes internet-kapcsolatot épített ki. Az átlagos otthoni internetnél több ezerszer gyorsabb kapcsolaton akár ezerötszáz HD-felbontású csatornát lehetne szimultán nézni, egy DVD tartalmának letöltése pedig csupán 2 másodpercet vesz igénybe ekkora sebesség mellett.

Tavaly fia úgy nyilatkozott, hogy az idős hölgy nemigen használja ki a sávszélességet: kizárólag kedvenc újságjainak weboldalait böngészi. A The Local című lap 9 hónappal a szupergyors internet-kapcsolat kiépítését követően kereste meg a családot.

Sigbritt Löthberg fia az újságnak elárulta, hogy édesanyja leginkább ruhaszárításra használta a szupergyors internetet, a gigabites kapcsolathoz szükséges hálózati eszközök ugyanis ehhez elegendő hőt termeltek. A szakember azt is elárulta, hogy az asszony egyszer nagyfelbontású interaktív webkonferenciát is tartott otthonában a kötésről-horgolásról. Azóta egyébként már nincs a hölgy lakásában a hardveres infrastruktúra, azt ugyanis egy észak-svédországi helyszínre költöztették át a hatótávolság adatátvitelének tesztelése céljából.