Soros: ez még nem a mélypont

Vágólapra másolva!
Soros György magyar származású milliárdos befektető szerint a mostani pénzügyi válság a legrosszabb a nagy világgazdasági válság óta. Soros arra számít, hogy a piacok rövid időre ugyan megnyugszanak, de még az idén újabb visszaesés fog bekövetkezni.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg hírügynökségnek úgy vélekedett, hogy a mostani válságnak jó kifutása volt, amivel a Wall Street-nek a szárnyalására utalt azt követően, hogy a bajba jutott Bear Stearns meg tudott állapodni a JPMorgan Chase-zel. - Ez azonban valószínűleg nem a mélypont volt - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a tőzsde felfelé ívelése hat héttől három hónapos időszakig tarthat, miközben az amerikai gazdaság a recesszióhoz közel kerül.

Soros a szigorú jövedelmezőségi feltételeknek megfelelő, megbízható tőkeszerkezet kialakítását és azt tartja fontosnak, hogy a bankok tartsák jobban ellenőrzésük alatt és korlátozzák hitelnyújtásaikat az olyan hiteligénylőknek, mint a fedezteti alapok (hedge funds), szigorúbb kamatfeltételek teljesítését, fedezeteket követelve tőlük.