Milliárdos hitelt venne fel a Magyar Rádió

Vágólapra másolva!
Az idén 5,9 milliárd forint költségvetési támogatásban részesülő Magyar Rádió Zrt. 3,2 milliárd forint hitel felvételét tervezi - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A társaság a hitelfelvételre közbeszerzési eljárást hirdetett, amelynek felhívásából kiderül, hogy a rádió a hitelhez szükséges biztosítékként Budapest, Bródy Sándor utcai, központi ingatlanát, arra jelzálogjog alapítását ajánlja fel.

A hitelszerződés megkötéséhez ugyanakkor még a rádió kuratóriuma elnökségének engedélye, az ingatlanra vonatkozóan pedig pénzügyminiszteri engedély is szükséges. Ezek hiányában a közrádió elállhat a megállapodás aláírásától.

A több mint hárommilliárdos kölcsönt a rádió folyamatos likviditásának biztosítása érdekében, a digitális műsorszóró hálózat kiépítésének finanszírozásához veszi fel. Az újra feltöltődő jellegű, készenléti hitel biztosítására szóló szerződés június ötödikétől lépne hatályba. A tárgyalásos közbeszerzésre a pénzintézetek május 5-ig jelentkezhetnek. A hitel folyósításához új folyószámlát nem nyitna a társaság, csak a technikai számlanyitást tartja elfogadhatónak. A nyertes banknak a lehívott összeget (egy részletben) a rádió által vezetett folyószámlára díjmentesen kell majd átutalnia - olvasható a Napi Gazdaságban.