Vágólapra másolva!
Az orosz Alekszandr Ovecskin szezonbeli 64. és 65. gólját ütötte, s ezzel - mint balszélső - új ligacsúcsot állított fel csapata, a Washington Capitals Tampa Bay Lightning elleni mérkőzésén az NHL-ben.

A Capitals 4-1-re legyőzte a Lightningot, s ezzel továbbra is őrzi nyolcadik, még rájátszást érő helyét a Keleti főcsoportban. Ovecskin Luc Robitaille-nek az 1992/93-as idényben elért rekordját adta át a múltnak. Az abszolút gólcsúcsot Wayne Gretzky tartja: a legendás hokis az 1981/82-es évadban 92-szer (!) volt eredményes.

A New York Rangers bejutott a rájátszásba, miután 3-0-ra legyőzte városi riválisát, az Islanderst. A svéd Henrik Lundqvist 10. hibátlan meccsét produkálta, ezzel listavezető.

Keleten eddig a Pittsburgh, a Montreal, a New Jersey és a New York Rangers biztos playoff-résztvevő, ugyanakkor a fennmaradó négy helyért öten - a Carolina, a Washington, az Ottawa, a Boston és a Philadelphia - harcolnak.

Nyugaton minden eldőlt: a Vancouver vereségével kiesett, a Calgary, illetve a Nashville bejutott. Utóbbi két gárda mellett a Detroit, a San Jose, a Minnesota, a címvédő Anaheim, a Dallas és a Colorado lesz ott a magyar idő szerint jövő csütörtökön induló rájátszásban.

eredmények:
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-1
New York Islanders - New York Rangers 0-3
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 3-2
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 3-1
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2-8
Nashville Predators - St. Louis Blues 3-2
Minnesota Wild - Calgary Flames 3-1
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 2-4
Vancouver Canucks - Edmonton 1-2
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4-2