Vágólapra másolva!
2008-ban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) 1,6 milliárd forint értékben ír ki pályázatokat a lakosság számára a Nemzeti energiatakarékossági program keretében - közli a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A tavalyi összevont kiírás helyett idén öt kategóriában lehet pályázni, és változtak a támogatási intenzítások (15-25 százalék), valamint a plafonszámok is. Idéntől egyes támogatásokra már panellakók is jelentkezhetnek lakásonként. További cél, hogy a kategóriákra bontással egyszerűsödjön a tavalyi bonyolult adminisztráció.

A pályázati támogatás plafonösszege az energiatakarékosság hatékonyságától függ. Ezért nyílászárók cseréje esetén 1,76 millió, melegvíz-ellátás modernizációja, vagy utólagos hőszigetelés támogatásánál 2 millió, komplex energia-takarékossági programra 3 millió, megújuló energiaforrás (például biomasszával, geotermikus, vagy szélenergiával, szerves hulladék feldolgozásával előállított energia) ösztönzésére pedig 4 millió forint igényelhető pályázatonként - tudhatjuk meg a Világgazdaságból.

A pályázati nyomtatványok megtalálhatók a GKM (www.gkm.gov.hu) és az Energiaközpont kht. (www.energiakozpont.hu) honlapján, a hitelprogram feltételei pedig a Magyar Fejlesztési Bank (www.mfb.hu) internetes oldaláról tölthetők le.