Csökkent a Linamar Nyrt. profitja

Vágólapra másolva!
A Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Nyrt. adózott nyeresége tavaly 1,73 milliárd forint volt - tartalmazza a cég hétfői közgyűléséről a BÉT honlapján közzétett határozat. Ez az eredmény a korábban közzétett gyorsjelentés szerint 49 százalékkal kevesebb az előző évinél.
Vágólapra másolva!

A társaság a múlt évi adózás utáni eredményéből eredménytartalékot képez a közgyűlés határozata alapján.

Az árbevétel 27,933 milliárd forintot tett ki, ami a gyorsjelentés szerint mintegy 5,4 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

A kanadai Linamar többségi tulajdonában lévő orosházi székhelyű társaság mérlegfőösszege a múlt évben elérte a 21,133 milliárd forintot.

A korábban nyilvánosságra hozott gyorsjelentés alapján az egész évi árbevétel 62 százalékát az autóipari szegmens adta, 38 százalékát pedig a mezőgazdasági és általános gépgyártási tevékenység. Az árbevételből az export értéke mintegy 22 milliárd forint volt.

A Linamar közgyűlése elfogadta a múlt évi beszámoló jelentést a cég üzleti tevékenységéről, továbbá megválasztotta az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjait. A vezérigazgatói tisztséget Ivanics János tölti be.