Óriási leépítés a Motorolánál

Vágólapra másolva!
A világ harmadik legnagyobb mobilkészülék-gyártója, az amerikai Motorola Inc. újabb kétezer-hatszáz alkalmazottjától válik meg - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A cég szingapúri gyárából hétszáz embert küldenek el, miután ott befejezik a mobilgyártást. Az USA-ban háromszázötvennégy munkahely szűnik meg a WiMax-szabványú vezeték nélküli hálózatokhoz való készülékek iránti kereslet visszaesése miatt, Nagy-Britanniában pedig százhússzal csökkentik a létszámot.

A Motorola 2007 januárjában 3500, majd májusban további 4000 fős leépítést jelentett be, aminek nyomán az év végére 66 ezerre csökkent a létszám. A most bejelentett leépítéssel együtt összesen tízezer főtől váltak meg a múlt év eleje óta. A létszámcsökkentésre a cég közleménye szerint azért van szükség, mert így tudják teljesíteni a korábban elhatározott 500 millió dolláros költségcsökkentési tervet.

A vállalat a múlt héten közölte, hogy - engedve a befektetők nyomásának - leválasztja és önálló cégbe viszi ki veszteséges mobilkészülék-gyártó üzletágát. A Motorola részesedése folyamatosan csökken a zsebtelefonok piacán, főként azért, mert korábban sikeres Razr márkájú okos telefonja felett eljárt az idő - olvasható a Napi Gazdaságban.