Danubius: 1,2 milliárd forintos profitterv

Vágólapra másolva!
A Danubius-csoport adózás előtti eredményterve 2008-ra 1,2 milliárd forint a szerdán közzétett közgyűlési előterjesztés szerint.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában szállodákat üzemeltető Danubius Hotels Nyrt. vezetése a csoportszintű bevételek 4 százalékos növekedésével számol az idén.

A tavalyi ingatlanértékesítésekből származó egyszeri bevételeket kiszűrve 5 százalékos bevételbővülést prognosztizál.

A csoport működési eredménye a menedzsment előrejelzései szerint 2,7 milliárd forint lesz 2008-ban, ami 6 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál.

Az eszközeladások nyereségét is tartalmazó egyéb bevételek változásának hatását kiszűrve 15 százalékos működési eredmény növekedés várható.

Az április 24-én ülésező közgyűlés elé terjesztendő éves jelentés alapján a Danubius konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerinti adózás előtti nyeresége 1,766 milliárd forint, adózás utáni eredménye 1,4 milliárd forint volt 2007-ben.

Az adó előtti eredmény 1 százalékos, az adózott 4 százalékos csökkenést mutat az előző évhez képest. A működési eredmény 7 százalékkal 2,9 milliárd forintra nőtt. A csoport bevételei tavaly a 2006. évi szinten maradtak, 47,342 milliárd forintot tettek ki.

Az igazgatóság nem javasol osztalékfizetést. Az anyavállalat magyar számviteli szabvány szerinti adózott nyeresége 865,9 millió forint volt 2007-ben.