Vágólapra másolva!
Az Eger 12-7-re kikapott a Csehov otthonában a férfivízilabda LEN-kupa döntőjének visszavágóján, így - miután az első összecsapáson 8-8-as döntetlen született - az oroszok nyerték a sorozatot.

Az Egernek a hazai döntetlent követően egy pillanatig sem volt esélye az oroszországi találkozón: Sapic vezérletével 3-0-ra, 6-1-re, 12-3-ra vezettek a csehoviak. A tompa kezdés rányomta bélyegét a magyar csapat játékára.

Határozottabban játszottak az oroszok, az Eger emberelőnyben sem mutatott jó teljesítményt. A keddi 12 órás utazás után nem sikerült megfelelően regenerálódnia Gerendás György együttesének, igaz, ilyen nagy különbségű fiaskóra kevesen számítottak.

"Nem a mi meccsünk volt. Nagyon furcsára sikerült a mérkőzés eleje, onnan nem tudtunk felállni. Az első negyedben nem igazán tudtunk támadni, amikor esélyünk lett volna, azzal már nem éltünk. Jó csapat a Csehov." - mondta Gerendás a találkozó után.

LEN-kupa, döntő, visszavágó:
Sturm 2002 Csehov - Brendon-UPC-ZF-Eger 12-7 (5-1, 5-2, 2-1, 0-3)
gólszerzők:
Sapic 4, Garbuzov, Csomakidze, Sztratan, Zsiljajev 2-2, illetve Biros, Decker, Kis G., Kiss Cs., Császár, Kovács G., Varga II. Zs. 1-1