Samsung M470: wifi és HSUPA egy készülékben

Vágólapra másolva!
A Samsung legújabb terméke végre valahára nem csak a letöltési sebességével emelkedik ki a versenytársai közül, hanem a feltöltési értékei is igen meggyőzőek. Nem kevesebb, mint 2 Mbit/sec-es adatátvitelre képes.
Vágólapra másolva!

A Samsung M470-et a gyártó a napokban mutatta be a nemzetközi sajtónak. Az új termék elsősorban a beépített HSUPA-modullal hódíthat majd, mellyel elvileg 2 Mbit/sec-es sebességet is el lehet érni adatfeltöltés terén. A letöltési sebesség a gyártó ígérete szerint 5Mbit/sec lehet, amely a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy 7,2 Mbit/sec-es modul található benne. A Samsung nem kifejezetten a Windows-alapú okostelefonok éllovasa, de új modelljében ezúttal a legújabb redmondi mobiloperációs rendszer, a Windows Mobile 6 kapott kulcsszerepet.

A Samsung M470 a külsejét tekintve nem sok újdonsággal kecsegtet. Az igen vékony és szétcsúsztatható készülék egy árnyalatnyival szélesebb a kortársainál, de ez köszönhető a nagy tudásnak és a méretes TFT LCD kijelzőnek is, amely a gyártóhoz méltóan csodálatos éles képpel ejti majd rabul a tulajdonosát. A kijelző felett elhelyezkedő elülső kamerával természetesen videotelefonálni is lehet.

A szétcsúsztatható telefon hátlapján egy 2 megapixeles kamerát találunk, az ezzel készült fotókat villámgyorsan fel is tölthetjük a világhálóra. A telefon természetesen támogatja a Bluetooth 2.0 sztereóheadseteket, így a vezeték nélküli zenehallgatás sem okoz gondot a készüléknek. A belső memória microSD-kártyával bővíthető, amellyel akár egyfajta hordozható zenelejátszót is fabrikálhatunk a Samsung M470-ből. A push email-szolgáltatásnak az üzleti felhasználók örülhetnek majd, segítségével az elektronikus postaládánkba azonnal megérkeznek a levelek, nem kell azokat manuálisan letöltetünk.

Sajnos egyelőre csak a Távol-Keleten, egészen pontosan Koreában kapható készülék bolti ára és európai megjelenése egyelőre nem ismert, de a pletykák szerint 600 dollár körüli áron kerül piacra. Jelenleg Magyarországon az 1,4 Mbit/sec az elérhető maximális feltöltési sebesség, ezt mind a három hazai szolgáltató támogatja. Tekintve, hogy a készülék rendelkezik normál 3G-s modullal is, így az európai debütálásnak nincs különösebb akadálya.