Vágólapra másolva!
Az április 24-i elnökségi ülésen nyugvópontra juthat a Várhidi Péter szövetségi kapitány személyét érintő ügy. Erről Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszélt kérdésre válaszolva sajtótájékoztatón azt követően, hogy Pécsen találkozott Hargitai Jánossal, a Baranya megyei önkormányzat közgyűlésének elnökével.

Az MLSZ-elöljáró azt mondta, szeretné, ha ez így lenne, és erre jelenleg jó esély mutatkozik.

Az MLSZ elnöksége januárban ismét Várhidit kérte fel kapitánynak, de Kisteleki jelezte, továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. Hozzátette: elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi.

A megbeszélésen többek között a létesítményhelyzet - az Ollé-program helyi állapota - illetve a gyermeklabdarúgás fejlesztésének lehetősége merült fel témaként.

Kisteleki a tájékoztatón elmondta, eddig két műfüves pálya épült fel, augusztusra viszont már 50-55 lesz készen. Hozzátette, ennek a programnak a sikere, illetve a telki edzőközpont jövője minősíti majd az MLSZ jelenlegi elnökségét.

A szövetségi elnök sajnálja, hogy az OTP kivonult a telki létesítmény finanszírozása mögül, egyúttal jelezte, tárgyalások folynak arról, hogy valaki, vagy valakik beugorjanak a helyére.