Pályázott és nyert a két nagy zalai város

Vágólapra másolva!
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán - fele-fele arányban - közel 1,8 milliárd forintot nyert el Zalaegerszeg és Nagykanizsa önkormányzata - jelentette be Baracskai József, a fejlesztési tanács tagja hétfőn sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: mindkét város további 600 millió forint önerővel járul hozzá a belváros fejlesztési programhoz.

Zalaegerszegen a történelmi városközpont rehabilitációs és revitalizációs programjának keretében az északi elkerülő út megépítésével tehermentesítik belváros közlekedését. A csipkeházak környékén bevásárló utcát alakítanak ki, valamint felújítják és átalakítják a Piac teret.

Nagykanizsán a Huszti körforgalom kiépítésével és a Zrínyi utca meghosszabbításával tehermentesítik a belvárost. Az Erzsébet tér rekonstrukciója után a közterületeken helyi művészeti csoportoknak biztosítanak majd fellépési lehetőségeket.

Baracskai József az MTI kérdésére elmondta, hogy a régióban 3,4 milliárd forintot fordítanak kulturális, valamint 8 milliárd forintot az ipari parkok fejlesztésre. Az e célokra benyújtott pályázatokról a területfejlesztési tanács zárt ülésen tárgyalt, az anyagot titkosították, a támogatásokról a későbbiekben egy szakmai bizottság dönt.