Vágólapra másolva!
Kozma Mihály szövetségi kapitány szerint a magyar futsalválogatott képes ledolgozni kétgólos hátrányát a kedden, Gyöngyösön 19 órakor kezdődő világbajnoki pótselejtező visszavágóján Ukrajna ellen.

"A 3-1-es vereség egyáltalán nem drámai, csak nagyon bosszantó, ha a kinti meccs utolsó 40 másodpercére gondolok" - mondta Kozma a távirati irodának.

"2-1-es állásnál az utolsó percben az üres kapuba nem tudtuk berúgni a labdát s az ellentámadásból kaptuk a harmadik gólt, így lett 2-2 helyett 3-1 a vége. A mérkőzés többi szakaszában nagyon jól játszottunk, ha ugyanezt a teljesítményt meg tudjuk ismételni Gyöngyösön is, akkor joggal reménykedünk a továbbjutásban."

A szakvezető hozzátette: vannak kisebb sérüléssel bajlódók a keretben, de bízik a felépülésükben, és nagyon számít a gyöngyösi közönség segítségére.

"A selejtezőtornán rengeteget segítettek nekünk a szurkolók, úgy gondolom, a hangulat megfoghatja az ellenfelünket. Az ukránoknál sok a fiatal, őket elbizonytalaníthatja a hangos szurkolás. Ukrajnában messze voltak a nézők a pályától, hiába jöttek ki több ezren, a hatalmas csarnokban alig lehetett hallani őket. Gyöngyösön gyakorlatilag a vonal mögött ülnek a drukkerek, ez könnyen megzavarhat egy rutintalan játékost."

Forrás: [origo]

Kozma Mihály tudja: a visszavágón kockáztatni kell a papíron erősebb ukránok ellen

Kozma szerint nincs értelme az óvatoskodásnak. "Nekik ugrunk az első perctől, nincs más választásunk. Kapott gól nélkül valószínűleg nem tudjuk befejezni a meccset, ha viszont szereznek egyet, akkor nekünk már négyet kell rúgnunk a továbbjutáshoz. Ez csak akkor sikerülhet, ha az első perctől támadunk. Mivel az ukránoknak remek a védekezésük és életveszélyesen kontráznak, úgy kell előrerohannunk, hogy hátul ne nyíljunk ki. Kockáztatni fogunk, ebben benne van a vereség lehetősége is, de hiszünk magunkban és abban, hogy nem vész kárba az a munka, amit elvégeztünk."

A párharc győztese vehet részt a szeptember 30-án kezdődő brazíliai világbajnokságon.