Új webböngésző készül, 3D-s grafikával

Vágólapra másolva!
A Pogo nevű szoftvert az AT&T távközlési szolgáltató fejleszti, és a könnyű kezelhetőségre, valamint az eddiginél látványosabb grafikai megjelenítésre helyezték benne a hangsúlyt.
Vágólapra másolva!

A webböngészőben az oldalakat egy 3D-s felületen lehet pörgetni és lapozgatni, és nem csak azokat, amelyeket éppen egyszerre tart megnyitva az ember. A Pogo-ban kezdőlap helyett is a szájtok előnézeti képét lehet rögzíteni a munkafelületen, és a kedvenc oldalakat, vagy böngészési előzményeket is ugyanígy lehet visszapörgetni - írja a Webware.com.

Ehhez, ha lenne belőle érintőképernyős változat, akár a kezünket is használhatnánk, a szoftver ugyanis mozdulatokkal (gestures) is irányítható, amelyeket a jelenlegi változatban egérrel lehet benne leadni. Az AT&T böngészőjét egyelőre csak egy zárt termékbemutató keretében lehet kipróbálni, amire meghívással, vagy várólistáról kerülhet be az ember a www.pogobrowser.com weboldalon.

A böngésző alapjául a Mozilla kódja szolgál, amihez a 3D-s megjelenítést a Vizible nevű grafikus technológia biztosítja. A szoftver megjelenésére még 3-4 hónapot kell várni.