Vágólapra másolva!
Csatárposzton valószínűleg még sohasem volt olyan nehéz bekerülni álomcsapatunkba, mint most: az amúgy szenzációs teljesítményt jelentő mesterhármas is kevés volt ahhoz, hogy jelölhessük mondjuk Alessandro del Pierót vagy David Güizát - a két kiválasztottunk ugyanis egyaránt négyszer volt eredményes.

Kapus:

Christophe Revault (francia, CS Sedan): a Vaddisznók kapusa megúszta kapott gól nélkül a hét végi, SC Bastia elleni bajnokit a Ligue 2-ben, de természetesen nem ezért került be álomcsapatunkba. Sokkal inkább a francia kupa negyeddöntőjében a Girondins Bordeaux ellen nyújtott teljesítménye miatt: itt ugyanis a büntetőpárbajban kétszer is hárított, így elődöntőbe juttatta együttesét.

Hátvédek:

Romain Danzé (francia, Stade Rennes): a breton együttes februárban még kieső helyen állt a Ligue 1-ben, ám mostanra feljött egészen a hatodik pozícióig. A rennes-iek a hét végén a Valenciennes-t győzték le 1-0-ra, és a mezőny egyik legjobbja a saját nevelésű jobbhátvéd, Danzé volt.

Gary Cahill (angol, Bolton Wanderers): a boltoni gárda a hét végi, Middlesbrough FC elleni győzelmével hosszú idő után elhagyta a kiesési zónát a Premier League-ben. A Wanderersnek elsősorban a védelme remekelt a találkozón, és Cahill a támadásokból is kivette a részét, hiszen a győztes találatot az ő fejese előzte meg.

André Mijatovic (horvát, Arminia Bielefeld): a bielefeldiek nagyon fontos három pontot szereztek a Bundesliga hétközi fordulójában a Bayer Leverkusen ellen - a gyógyszergyáriak legyőzésével az Arminia feljebb lépett a bennmaradást érő helyekre. A meccs főszereplője a hazaiak horvát bekkje volt, aki a hajrában ugyan kihagyott egy tizenegyest, de így is az ő gólja jelentette a diadalt csapatának.

Reynald Lemaitre (francia, SM Caen): egyre nagyobb bajban van a Paris Saint-Germain a francia bajnokságban, a fővárosiak a hét végén a Caentől kaptak ki meglehetősen simán. A hazaiak legjobbja a saját nevelésű balhátvéd, Lemaitre volt, akinek az ellenfél támadásainak megakadályozása mellett az előretörésekre is volt ideje - az egyik ilyenből gólt is szerzett.

Középpályások:

Ashley Young (angol, Aston Villa): vasárnap birminghami derbire került sor az angol pontvadászatban, amelyen a Villa meglehetősen könnyedén győzte le városi riválisát, a Birmingham Cityt. A jobbszélső Ashley Young a szövetségi kapitány, Fabio Capello vigyázó szeme előtt fantasztikusan futballozott, két gólja mellett még egy gólpasszt is adott.

Juande (spanyol, Real Betis): a sevillai zöld-fehérek nem kis meglepetést okoztak azzal, hogy idegenben győzték le 3-1-re az Atlético Madridot a Primera Divisónban. A kiesés elleni küzdelem szempontjából létfontosságú három ponthoz a saját nevelésű védekező középpályás, Juande góllal járult hozzá, miközben rengeteg labdát szerzett.

Kaká (brazil, AC Milan): a rossonerók végre olyan teljesítményt nyújtottak, amilyet a szurkolói vártak tőlük, és ebben a legnagyobb szerepe a sérüléséből felépült játékmesternek, Kakának volt. A brazil focista mesterhármast ért el a Reggina ellen, és bár góljai közül kettőt tizenegyesből szerzett, így is a mezőny legjobbja volt.

Marco Donadel (olasz, Fiorentina): a firenzeiek továbbra is tartják magukat a negyedik helyen a Serie A-ban, köszönhetően a Palermo elleni, hét végi győzelmüknek. A három pontot érő találatot ezúttal a középpályás Donadel szállította, aki távolról vette be a szicíliaiak hálóját.

Csatárok:

Luca Toni (olasz, Bayern München): a bajorok talján támadója a múlt héten is bizonyította, hogy jelenleg nem sok, jobb formában lévő középcsatár futballozik Európa futballpályáin. Toni előbb a hétközi fordulóban duplázott az Eintracht Frankfurt ellen, majd a kupadöntőben is megismételte ugyanezt - amivel megnyerte a trófeát együttesének.

Kevin Kuranyi (német, FC Schalke 04): a gelsenkirchenieknél a Werder Bremen elleni súlyos vereség edzőváltást eredményezett, és az új edződuó, Youri Mulder és Mike Büskens hasonlóan gólzáporos diadallal mutatkozott be. Ez elsősorban Kuranyinak volt köszönhető, aki élete meccsét játszotta az Energie Cottbus ellen, és mesternégyest vágott.

www.infosport-focivilag.hu