Új antennagyár nyílik Abasáron

Vágólapra másolva!
Parabolaantenna-gyár épül a Heves megyei Abasáron; a félmilliárd forint értékű fejlesztés alapkövét hétfőn helyezték el a beruházó TechniSat Digital Kft. vezetői. Az üzemben, ahol a tervek szerint októberben kezdődhet a termelés, mintegy 40 emebet foglalkoztat majd a német anyacég által birtokolt társaság.
Vágólapra másolva!

Mario Neitsen, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: az 1978-ban alapított TechniSat mára Európa piacvezető gyártójává vált a satelit és földi digitális adások vételére szolgáló berendezéseknek.

Három kelet-németországi és egy lengyelországi gyártóbázison, illetve drezdai kutatási-fejlesztési részlegükben, összesen 1600 embert foglalkoztatnak - ismertette a társaság tevékenységét Mario Neitsen.

Csepeli György a cég társigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: Abasárra a kedvező telekár és az M3-as autópálya szomszédsága miatt esett a választásuk, illetve azért, mert Nyugat-magyarországon és a főváros térségében már munkaerőhiánnyal küzd a feldolgozóipar.

Abasáron egyébként a parabolaantennákon kívül, egyéb mechanikus alkatrészeket is gyártanak majd elektronikai berendezésekhez a 6 hektáros területen felépülő 1500 négyzetméteres üzemcsarnokban - tette hozzá.

Az anyacég árbevétele 2007-ben elérte az 1,1 milliárd eurót, a 2006-os egymilliárdos forgalmat követően - hangzott el.