Rendezi tartozásait a MÁV ÁBE

Vágólapra másolva!
A MÁV Biztosítóhoz kirendelt felügyeleti biztosok már megkezdték a számlák átvizsgálását, s úgy látszik, a biztosítónak elegendő összeg áll a rendelkezésére, hogy rendezze tartozásait - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A felügyeleti biztosok kirendelése óta a MÁV Biztosítónál is alkalmazzák a Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) kötelező gépjármű-felelősségbiztosításhoz kapcsolódó kárrendezésről kiadott 2006-os ajánlását -wz pedig a korábbi gyakorlathoz képest lényegesen gyorsabb ügymenetet eredményez. (A PSZÁF ajánlása szerint a biztosítóknak a kárigény befogadását követő három munkanapon belül lehetővé kell tenniük a kár felvételét, a kifizetést megalapozó kárdokumentáció beérkezése után pedig 15 napon belül át kell utalni az elfogadott kárösszeget.)

Binder István, a PSZÁF szóvivője szerint az egyesületre nagyságrendekkel több volt a panasz, mint más, hasonló méretű szerződésállománnyal rendelkező biztosítóra. Már a MÁV Biztosítóval szerződéses kapcsolatban lévő szervizek sem szívesen javítottak olyan autót, melyet az egyesület ügyfele tört össze, mivel sokat kellett várni a kifizetésekre - írja a Népszabadság.