Porálló kamera búvároknak

Vágólapra másolva!
Nem hiszik el a barátai, hogy a tavalyi vörös tengeri búvárkodáskor egy kétméteres rájával nézett farkasszemet? Hiába bizonygatja, hogy a szaharai homokviharban lefotózott egy repülő zsiráfot, csak tönkrement a gépe? Gyakran kiesnek a kezéből a dolgok? Akkor önnek az új Ricoh Caplio G600-ra van szüksége!
Vágólapra másolva!

A Ricoh 2008 április 22-én bejelentette új víz-, por- és ütésálló kompakt digitális fényképezőgépét. A 10 megapixeles G600 a 2006-ban piacra dobott 500G Wide továbbfejlesztett, még kompaktabb változata. A makrofotózásra (1 cm közelpont) is képes 28-140 mm-nek megfelelő nagylátószögű zoom optika és a 10 m hatótávolságú beépített vaku hihetetlenül sokoldalúvá varázsolja a mindössze 260 grammos, keskeny kivitelű gépet.

Az ütésálló szerkezet és a megerősített váz a látszat ellenére olyan robusztus, hogy az amerikai hadügyminisztérium által jóváhagyott szabványteszten meg se kottyant neki, hogy 1,5 méteres magasságból 26 különböző felületre ejtették. Ez félméternyi fejlődést jelent az előző modellhez képest. A kosaras fotósoknak még várniuk kell.

Forrás: [origo]

Amellett, hogy esőben-hóban bátran használhatjuk, a G600 tökéletes szigetelésének köszönhetően nagyjából 1 méterig vízálló (JIS 7-os szintű védelem).

Porállósága a JIS szabvány szerint 6-os szintű, azaz bátran használható olyan környezetben, ahol magas koncentrációban található homok, vagy por.

Az apró G600 a jól átgondolt formatervezésnek köszönhetően akár síkesztyűben is használható, hiszen gombjai nagyok és jól elkülönülnek.

Forrás: [origo]

A G600 mindemellett olyan extrákkal büszkélkedhet, mint az ISO 3200-ig növelt érzékenység, ami extrém körülmények között (pl. éjszakai búvárkodás) nagyon jól jöhet, ha nem akarunk vakut használni. Képeinket a fényerejét a környezeti fénytől függően automatikusan állító óriási, 2,7 colos LCD kijelzőn tekinthetjük meg, illetve szerkeszthetjük és akár azonnal ki is nyomathatjuk PictBridge közvetlen nyomtatásra alkalmas készüléken.

Összefoglalva, a Ricoh G600 ideális lehet azoknak, akik gyakran fényképeznek extrém időjárási körülmények között, vagy vízi-, hegyi sportok űzése közben, és könnyű, zsebben elférő, egyszerűen használható gépet szeretnének magukkal vinni.